Ga naar hoofdinhoud
+31(0)6 8711 9911 +31(0)20 3709 491 info@r-a-k.nl
RAK Airconditioning Diensten, Amsterdam en omstreken!
Airco Reparatie Service
Koelt niet

Als het apparaat wordt ingeschakeld maar geen koele of warme lucht produceert, kan de airco een koelmiddel lek hebben. Het airco-systeem moet worden geïnspecteerd om het lek te vinden en te repareren. We kunnen het leidingwerk testen en het systeem vacumeren om lucht of vocht te verwijderen voordat we het systeem vullen met de juiste hoeveelheid en het juiste type koelmiddel. Dit proces duurt gemiddeld 4 uur om te voltooien. Bel vandaag nog ons airco-reparatie team voor een afspraak.

Water lekkage

De meest voorkomende problemen die ons worden gevraagd om op te lossen, zijn wanneer een airco water lekt. De belangrijkste redenen voor het lekken van een unit kunnen zijn omdat er geen onderhoud aan de unit is uitgevoerd of de condenspomp defect is. Dit type reparatie wordt vrijwel altijd binnen het eerste uur ter plaatse voltooid, omdat het een vrij eenvoudige reparatie is. Bel ons team om vandaag een servicemonteur te laten komen.

Slechte prestaties
Regelmatig onderhoud van de unit zorgt voor optimale prestaties van het airconditioningsysteem. Wanneer de airco niet of niet regelmatig is onderhouden, veroorzaakt opeenhoping van vuil dat het systeem niet kan ”ademen”. Dit resulteert vaak in niet alleen slechte prestaties, maar ook hogere bedrijfskosten en storingen. Een teken dat het systeem geblokkeerd is, is ijsvorming op de binnen- of buitenunits. Bel vandaag nog met ons deskundige team.
Gaat niet aan

Wanneer de airco niets doet en er niets op de bediening wordt weergegeven, is het het beste om uw hoofdzekeringen te controleren in de meterkast. U kunt ook de werkschakelaar controleren die zich naast de buitenunit bevindt om te checken of deze in de aan-stand staat. Als beide componenten goed lijken, hebt u een servicemonteur nodig om de airconditioning na te kijken. Vaak is het een eenvoudige oplossing, maar als vervangende onderdelen nodig zijn, zullen we altijd een schriftelijke prijsopgave doen voordat we verder gaan, zodat we ervoor zorgen dat u geen onverwachte reparatierekening ontvangt.

Koelmiddel lekkage
De systemen worden door de fabrikant gevuld met koelmiddel en hoeven in principe niet te worden bijgevuld, tenzij er een lek in het systeem is opgetreden. Onze airconditioning monteurs beschikken over alle specialistische apparatuur om een gaslek op te sporen en te repareren en het systeem in bedrijf te stellen. Dit proces duurt ongeveer 4 uur.
Verwarmt niet
Zorg dat de bediening is ingesteld op verwarmen, klinkt misschien als een voor de hand liggende oplossing, maar is de meest voorkomende diagnose die we telefonisch stellen! Als de airconditioner noch verwarmt, noch koelt, kan het systeem een tekort hebben aan koelmiddel wat aangeeft dat er een lek is opgetreden. Als uw systeem een infraroodafstandsbediening heeft, is het verstandig om de batterijen te vervangen, omdat de afstandsbediening vaak onvoldoende vermogen heeft om het signaal naar het apparaat te sturen, ondanks dat het display er normaal uitziet.
Stank

Airco units recirculeren de lucht in de kamer. Daarom verzamelen geuren zich op de koelspiralen. Het systeem verwijdert het vocht uit de atmosfeer en daarom kunt u een opeenhoping van bacteriën hebben die alleen met gespecialiseerde reinings middelen kunnen worden verwijderd. Regelmatig onderhoud is veruit de best mogelijke manier om deze nare geuren te voorkomen.

Herrie

Als de buitenunit meer geluid maakt dan normaal, heeft u mogelijk een vervangende ventilatormotor nodig dit geldt tevens voor de binnenunit. De condenspomp die vocht uit het systeem verwijdert, kan ook in gebreke zijn, want wanneer deze zich begint te begeven, kunnen ze luidruchtig worden. Al het bovenstaande wijst op een dreigende storing van het airco en snelle diagnose en reparatie zijn essentieel om verdere schade te voorkomen

Airco Reparatie Service

Onze reparatieservice

We begrijpen het belang van een snelle respons wanneer zich een storing in de airconditioning voordoet die de vitale systemen beïnvloedt . We hebben deskundige service monteurs klaar staan om uw airconditioning snel te repareren.

We repareren ook airco units die we zelf niet hebben geïnstalleerd. In 2016 werden 84% van onze storing meldingen succesvol gerepareerd bij ons eerste bezoek. We bieden ook een garantie van 12 maanden op de onderdelen die wij vervangen bij elke reparatie die we uitvoeren.

Veel bedrijven en particulieren in Amsterdam en omgeving vertrouwen al jaren op RAK. Ze weten dat we in staat zijn om snel een defecte airconditioning systeem te repareren, met een minimum aan gedoe en tegen concurrerende prijzen, waardoor vaak dure uitvaltijd kan worden voorkomen.

Vraag een reparatie aan.
Back To Top