Ga naar hoofdinhoud
+31(0)6 8711 9911 +31(0)20 3709 491 info@r-a-k.nl
RAK Airconditioning Diensten, Amsterdam en omstreken!

Airconditioning

Als u denkt dat airco’s wél functioneel maar niet mooi zijn dan moet u beslist eens kennismaken met de nieuwste vormgeving voor airco’s. De nieuwste modellen zijn uiterste stijlvol en energiezuinig uitgevoerd. En, als u geen hoog model aan de wand wilt, dan kunt u ook kiezen voor het ‘Nexura’-vloermodel van Daikin.

Wij installeren en onderhouden alle bekende merken, zoals Daikin en Toshiba. Op hun sites vindt u veel informatie over de laatste modellen.

De installatie is geheel aan uw wensen en interieur aan te passen.
Wij kunnen u hierin adviseren en deze mooie nieuwe generatie airco’s geheel naar wens bij u inbouwen.

Airco in huis plaatsen: mogelijkheden en prijzen

1) Vaste airco in huis plaatsen

Als u kiest voor een airconditioningsysteem voor thuis, dan is een vaste airco een erg comfortabele optie. U kunt kiezen voor een ingebouwd systeem of voor een wand- of plafondmodel.

Airco in huis inbouwen

Een inbouw airco in huis is wellicht het meest comfortabele airco systeem. Hij valt nauwelijks op in uw interieur en bovendien hebt u met dit type airco bijna geen last van het geluid van het airco systeem. Een airco kunt u laten inbouwen in het plafond of in een muur. U kunt met een ingebouwde airconditioning één of meerdere ruimtes op de gewenste temperatuur brengen en houden.

Wand- of plafondmodel

Een vaste airco kan ook bevestigd worden aan een wand of het plafond. Vanuit esthetisch standpunt is een inbouw airco misschien wat aantrekkelijker, maar er bestaan heel veel design modellen voor airco units die geïnstalleerd worden aan muren of plafonds. Zo vormen ze geen minpunt voor uw interieur. Dit type airco is vooral handig als u slechts één ruimte wilt kunnen koelen.

Foto 1
Foto 2

2) Mobiele Airco

Bij een vaste airco moet u in elke kamer die u wilt koelen een unit plaatsen. Met een mobiele airco hebt u dat probleem niet. Met een draagbare airco kunt u bijvoorbeeld ’s middags uw woonkamer koelen en ’s avonds uw slaapkamer.

Bij modellen zonder buitenunit moet u plaats hebben om de afvoerslang, die de warme lucht afvoert, naar buiten te leiden. Dat kan bijvoorbeeld via een raam of deur. Zorg ervoor dat er daarbij niet weer warme buitenlucht naar binnen komt. Dat zou niet erg efficiënt zijn. Kies bovendien een mobiele airco die voldoende vermogen heeft om de gewenste ruimte te koelen.

Airco met of zonder buitenunit kopen.

Als u een airco in huis plaatst, dan kunt u kiezen voor een model met of zonder buitenunit. Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen.

Voordelen airco zonder buitenunit.

Een van de voordelen aan airco’s zonder buitenunit is, dat u buiten geen plaats hoeft te hebben voor een airco unit. Vaak zijn deze units ook niet erg mooi. Bij airco’s zonder buitenunit zie u dan alleen twee roosters voor de aan- en afvoer van lucht. De plaatsing van een vaste airco kan dan ook redelijk vlot verlopen. Kiest u voor een airco in huis zonder buitenunit,dan zijn de prijzen lager dan modellen met een buitenunit.

Foto 6
Foto 3

Voordelen van airconditioning met buitenunit.

Airco’s mét buitenunit hebben dan weer als voordeel dat de lawaaierige onderdelen van het airco systeem in deze buitenunit kunnen geplaatst worden. Op die manier hebt u binnen minder last van geluidshinder door de airco. Als u kiest voor een mobiele airco met buitenunit, dan kunt u deze buitenunit ver buiten plaatsen. U hebt dan niet alleen minder last van het geluid van de airco, maar u moet dan ook geen ruimte voorzien voor de afvoerslang, wat bij monoblock (zonder buitenunit) mobiele airco’s wel het geval is.

Offerte aanvraag

Wilt u een airco in huis laten installeren door een vakman?
Via de offertedienst kunt u gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij ons.

Back To Top