skip to Main Content
+31(0)6 8711 9911 +31(0)20 3709 491 info@r-a-k.nl
RAK Reinigings en Airconditioning Diensten, Amsterdam en omstreken!

Airconditioning

Als u denkt dat airco’s wél functioneel maar niet mooi zijn dat moet u beslist eens kennismaken met de nieuwste vormgeving voor airco’s. De nieuwste modellen zijn uiterste stijlvol en energiezuinig uitgevoerd. En, wilt u geen hoog model aan de wand, dan kunt u ook kiezen voor het ‘Nexura’-vloermodel van Daikin.

Wij voeren alle bekende merken, zoals Daikin en Toshiba. Op hun sites vindt u veel informatie over de laatste modellen.

De installatie is geheel aan u wensen en interieur aan te passen.
R-A-K voert alle modellen en bekende merken. Wij kunnen u hierin adviseren en deze mooie nieuwe generatie airco’s geheel naar wens bij u inbouwen.

Airco in huis plaatsen: mogelijkheden en prijzen

1) Vaste airco in huis plaatsen

Als je kiest voor een airconditioningsysteem voor thuis, dan is een vaste airco een erg comfortabele optie. Je kan kiezen voor een ingebouwd systeem of voor een wand- of plafondmodel.

Airco in huis inbouwen

Een inbouw airco in huis is wellicht het meest comfortabele airco systeem. Hij valt nauwelijks op in je interieur en bovendien heb je met dit type airco amper last van het geluid van het airco systeem. Een airco kan je laten inbouwen in het plafond of in een muur. Je kan met een ingebouwde airconditioning één of meerdere ruimtes op de gewenste temperatuur brengen.

Wand- of plafondmodel

Een vaste airco kan ook bevestigd worden aan een wand of het plafond. Vanuit esthetisch standpunt is een inbouw airco misschien wat aantrekkelijker, maar er bestaan heel wat design modellen voor airco units die geïnstalleerd worden aan muren of plafonds. Zo vormen ze geen minpunt voor je interieur. Dit type airco is vooral handig als je slechts één ruimte wil kunnen koelen.

Foto 1
Foto 2

2) Mobiele Airco

Bij een vaste airco moet je in elke kamer die je wil koelen een unit plaatsen. Met een mobiele airco heb je dat probleem niet. Met een draagbare airco kan je bijvoorbeeld ‘s middags je woonkamer koelen en ‘s avonds je slaapkamer.

Bij modellen zonder buitenunit moet je plaats voorzien om de afvoerslang, die de warme lucht afvoert, naar buiten te leiden. Dat kan bijvoorbeeld via een raam of deur. Zorg ervoor dat er daarbij niet weer warme buitenlucht naar binnen komt, dat zou niet erg efficiënt zijn. Kies bovendien een mobiele airco die voldoende vermogen heeft om de gewenste ruimte te koelen.

Airco met of zonder buitenunit kopen.

Als je een airco in huis plaatst, dan kan je kiezen voor een model met of zonder buitenunit. Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen.

Voordelen airco zonder buitenunit.

Een van de voordelen aan airco’s zonder buitenunit is dat je buiten geen plaats moet voorzien voor een airco unit. Vaak zijn deze units ook niet erg mooi. Bij airco’s zonder buitenunit zie je dan enkel twee roosters voor de aan- en afvoer van lucht. De plaatsing van een vaste airco kan dan ook redelijk vlot verlopen. Kies je voor een airco in huis zonder buitenunit, dan kan je je verwachten aan lagere prijzen dan modellen met een buitenunit.

Foto 6
Foto 3

Voordelen van airconditioning met buitenunit.

Airco’s mét buitenunit hebben dan weer als voordeel dat de lawaaierige onderdelen van het airco systeem in deze buitenunit kunnen geplaatst worden. Op die manier heb je binnen minder last van geluidshinder door de airco. Als je kiest voor een mobiele airco met buitenunit, dan kan je deze buitenunit ver buiten plaatsen. Je hebt dan niet alleen minder last van het geluid van de airco, maar je moet dan ook geen ruimte voorzien voor de afvoerslang, wat bij monoblock (zonder buitenunit) mobiele airco’s wel het geval is.

Offerte aanvraag

Wil je een airco in huis laten installeren door een vakman?
Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in airconditioningsystemen.

Back To Top